Het uitgaansleven op Ibiza

De hoofdstad van het eiland is Ibiza stad het drukst en dichtst bevolkt. Smalle straten gevuld met boetiekjes, bars en ateliers sieren Ibiza stad. De stad is tegen een heuvel opgebouwd met op de top de oude stad Dalt Vila. Dit Unesco werelderfgoed heeft bijzondere bezienswaardigheden zoals een 14e eeuwse kathedraal, een paleis en een archeologisch museum.

De oude stad is omgeven door stadsmuren uit de 16e eeuw en het uitzicht vanaf de top is fenomenaal. Ook de haven Port d’Elvissa van Ibiza stad biedt veel levendigheid. De meest luxe jachten trekken veel bezoekers en ook de uitgaans- en eetgelegenheden worden druk bezocht.

De clubs – Het uitgaansleven op Ibiza

De tientallen clubs op Ibiza bieden de meest spectaculaire feesten met beroemde dj’s zoals Armin van Buuren, Tiësto, Sunnery James, David Guetta, Carl Cox, Afrojack en Hardwell. In het hoogseizoen zijn deze dj’s daar dagelijks te vinden. De meest bekende clubs zijn Pacha, Privilege, Amnesia, Space, Ushuaïa en Eden.

Café del Mar

Inmiddels is café del Mar ongekend populair en wereldberoemd. Café del Mar is gelegen in San Antonio waar het café sinds 1978 zijn deuren heeft geopend. De muziek die de verschillende dj’s draaien is erg geliefd en ondertussen genieten de gasten op het strand van de zonsondergang en feestelijke sfeer.

Sant Antoni de Portmany

De westelijk gelegen plaats op Ibiza is uitgegroeid tot een stad die steeds meer toeristen aantrekt. Vele Britse toeristen maar ook veel jongeren worden aangetrokken door de vele clubs en andere horecagelegenheden.

Naast het bruisende nachtleven zijn er niet heel veel bezienswaardigheden.

De 14e eeuwse kerk van San Antonio, oude grotten en het ‘ei van Columbus’ zijn in deze stad zeker de moeite waard. Wat ook erg leuk om te zien is de zonsondergang bij het beroemde Café del Mar of andere plekken aan het strand. Elke avond is het gezellig en is de sfeer erg bijzonder.

Ushuaïa

Dé openluchtclub van Ibiza is wereldberoemd en onderdeel van het gelijknamige hotel Ushuaïa. In dit hotel zijn alleen volwassen gasten welkom en vanaf 17.00 uur verandert het terrein in een grote openlucht discotheek. De club staat bekend om de fantastische feesten met de meest bekende dj’s ter wereld. Het voordeel van Ushuaïa is dat je niet tot middernacht hoeft te wachten tot het druk is en een clubgevoel wilt hebben. Ushuaïa geeft de perfecte mix van een sunsetparty en clubgevoel.