De bezienswaardigheden van Ibiza

Zijn er bezienswaardigheden op Ibiza?

Dalt Vila

Het oude historische hart ‘Dalt Vila’ ligt boven op de heuvel van Ibiza stad. Binnen de oude stadmuren bevinden zich de Unesco werelderfgoederen zoals de Cathedral de la Verge de les Neus. Ondanks dat het bouwwerk simpel oogt, zijn aan de binnenkant een aantal bijzondere kunstwerken te bewonderen.

Een andere bezienswaardigheid is Castell Almundaina en er zijn een paar musea zoals Museo Arqueològic d’Eivissa en het Museu d’Art Contemporani met veel hedendaagse kunst.

S’Argamassa Aquaduct

S’Argamassa Aquaduct is een erfenis uit de Romeinse tijd en is gelegen in de plaats Santa Eulalia. Via dit 425 meter lange aquaduct stroomde water uit een beek richting de plek waar in de Romeinse tijd een verwerkingsbedrijf en viskwekerij was gelegen.

Cova de Santa Agnès

In deze bijzondere grot die ook wel ‘Capilla de Santa Agnès genoemd wordt, bevindt zich een kleine kapel. Deze gebedsplaats van de heilige Agnès heeft voor een lange periode een belangrijke functie vervuld. Later heeft de kerk in Sant Antoni deze taak overgenomen.

Zeker een bezienswaardigheid van Ibiza

Museo Puget

In Dalt Vila, het oude centrum van Ibiza stad, bevindt zich dit museum met opmerkelijke kunstwerken van vader en zoon Puget. De vele werken van zowel Narcís Puget Riquer als Narcís Puget Viñas laten de liefde voor het eiland Ibiza zien.