De hippiemarkt op Ibiza

De wekelijkse hippiemarkt Punta Arabi op Ibiza

De badplaats Es Canar (of Es Canyar) ligt in het noordoosten en is vooral bekend vanwege de wekelijkse hippiemarkt Punta Arabi. Deze markt is van april tot oktober iedere woensdag te bezoeken.

Het dorp zelf wordt vaak aangeboden als pakketreis en trekt veel Nederlanders, Duitsers en Britten vanwege de grote hotels en vakantieparken. Es Canar heeft van alles te bieden en is vooral populair onder oudere mensen die vooral voor het goede weer en het strand naar Ibiza gaan, zonder dat ze deel uit hoeven te maken van de typische Ibiza sfeer.

In Es Canar zijn ook meer gezinnen met kinderen, oudere stellen en drie generatie gezelschappen te zien dan elders op Ibiza.

Sant Carles de Peralta

Hét hippiedorp van Ibiza is nog steeds Sant Carles de Peralta en sinds de eerste hippies zich hier vestigden in de jaren 50 en 60 is het altijd het dorp van de vrije geesten geweest. Zes dagen per week is het een rustig dorp waar toeristen vooral Bar Anita bezoeken. Eens per week, op zaterdag, wordt het dorp overspoeld met toeristen die de hippiemarkt Las Dallas bezoeken. Deze markt is nog steeds de meest authentieke hippie markt van Ibiza.

Hippie Markt Punta Arabi

Met meer dan 500 kramen met uiteenlopende, kleurrijke artikelen is de hippiemarkt van Es Canar de grootste van Ibiza. Als je op zoek bent naar sieraden, kunstwerken, kleding, sjaals, muziekinstrumenten, tassen of vliegers, je vindt het hier allemaal. Sinds 1973 zijn de hippies al bezig met de verkoop van zelfgemaakte artikelen. Een charme die nog altijd te voelen is.

Las Dalias

In de buurt van San Carles is de hippiemarkt Las Dalias te vinden. Elke zaterdag zij hier kramen te vinden met vele uiteenlopende en opvallende items. Behalve kunst zijn er ook kramen met sieraden, tassen, hoeden, schoenen en vele kleurrijke accessoires.