De beste clubs van Ibiza

Ibiza, voornamelijk bekend als party eiland vanwege de vele discotheken, de beste clubs en andere uitgaansgelegenheden! Als de zon onder is, komt Ibiza tot leven en begint het bruisende nachtleven.

Jaarlijks ontvangt Ibiza honderdduizenden feestgangers die alle hippe feesten en clubs bezoeken. Het feestseizoen opent altijd tijdens het eerste weekend van juni en eindigt in de eerste week van oktober. Deze ´closing week´ wordt gezien als de week met de meest legendarische en grootste feesten ter wereld.

De beste clubs van Ibiza

De meeste clubs bevinden zich in de stad Ibiza en San Antonio. De bekendste clubs zoals Amnesia, Space, Privilege, Eden, Pacha, El Divino, Café del Mar en Bora Bora zijn hier te vinden. Ook mogen de bekende namen zoals Armin van Buuren, Afrojack en Tiësto natuurlijk niet ontbreken. Deze wereldberoemde Dj´s staan dan ook regelmatig in deze clubs te draaien.

Het is bijna onmogelijk om alle clubs en bars hier te noemen, maar dit zijn in ieder geval de bekendste:

Amnesia Ibiza

Amnesia is één van de oudste clubs van Ibiza en is al in de zeventiger jaren opgericht door Antonio Escohotado. Hij was een jongeman uit Madrid die in 1974 besloot om van zijn hobby zijn werk te maken en een nachtclub te openen. Tegenwoordig staat Amnesia vooral bekend om zijn opening & closing partys en de befaamde schuimfeesten waarbij de gehele club onder een dikke laag schuim verdwijnt. Voor de echte Ibiza sfeer moet je bij Amnesia Ibiza zijn!

Pacha Ibiza

De Pacha op Ibiza is de allereerste van 23 clubs over de hele wereld. In 1973 is de Pacha opgericht en nog altijd is het één van de populairste clubs op Ibiza. Dit komt mede door het feit dat deze club als enige het gehele jaar door geopend is. Ook hier proef je de authentieke uitgaanssfeer van dit partyeiland.

Privilege Ibiza

Met een capaciteit van ruim 10.000 bezoekers is discotheek privilege verreweg de grootste club van Ibiza. Sterker nog, in het Guinness Book of Records staat deze club als de grootste van de wereld. Met een plafond van 25 meter hoog is het werkelijk indrukwekkend. Het is niet voor niets dat onze eigen Armin van Buuren hier iedere maandagavond komt draaien. Hij staat dan op de unieke DJ booth die omgeven is door water.

Dit zijn de drie meest bekende clubs van Ibiza maar zeker niet alle. Er is op dit party eiland echt voor iedere muziekstroming wel een club te vinden. Ook een aanrader zijn de vele strandfeesten die worden georganiseerd door de beachclubs en bars. Deze gaan vaak de gehele nacht door zodat je ochtends zo op je strand bedje neer kunt vallen en bij kunt slapen.