De natuurgebieden van Ibiza

De natuurgebieden en natuurparken van Ibiza

Ses Salines National Park

Het prachtige natuurpark op Ibiza Ses Salines, ligt ten zuiden van de luchthaven. Het noordelijk stuk van het eiland Formentera behoort ook tot dit nationale park en is inmiddels uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Met meer dan 200 soorten vogels en 178 soorten planten is er meer dan genoeg te zien.

Es Vedra

Een ander natuurgebied is Es Vedra. Dit gebied ligt rondom het eiland Es Vedra en Es Vedranell en is onderdeel van een beschermd natuurgebied. De kleine eilanden, twee kilometer uit de kust van Ibiza, zijn gevuld met bossen, rotsen, kalksteen, beekjes en heuvelruggen. Er woont niemand op deze eilanden behalve geiten, hagedissen en roofvogels. Over het eiland Es Vedra gaan verschillende verhalen en mythes maar er is nooit bewijs geleverd of deze kloppen.

Cova des Culleram

De grotten van Culleram op Ibiza zijn weggelegd voor de avonturiers met een goede conditie. Via lastige en rotsachtige paden word je richting de eeuwenoude grotten geleid. Verschillende ontdekkingen zoals juwelen, lantaarns, keramische voorwerpen en beelden van de godin Tanit hebben hier plaatsgevonden. Waarschijnlijk werden de grotten al ver voor de Romeinse tijd bewoond.

Cova de Can marça

De omgeving van Cova de Can Marça trekt al jaren vele bezoekers. Trekpleister is de grot die gelegen is in de baai van Port de Sant Miquel de Balansat en is 14 meter hoog. Zintuigen worden hier geprikkeld door de bijzondere omgeving. Door een wandeling van 40 minuten kun je alles te weten komen over de mysterieuze grot.

Aquarium Cap Blanc

In een oude grot met vijf inhammen, vind je het bijzondere aquarium Cap Blanc. Vroeger werd hier het overschot van gevangen vis bewaard en kweekte men kreeftsoorten. Vandaag de dag is er een diversiteit van vissoorten te zien en andere levende wezen die in de Middellandse Zee voorkomen. Het aquarium is gelegen aan de Cala Gració in Sant Antoni.