Ibiza vakantie met het vliegtuig

Je hebt meerdere mogelijkheden als je naar Ibiza toe wilt reizen. Je kunt kiezen voor de auto, de trein of het vliegtuig. Vliegen is natuurlijk de snelste manier om vanuit Nederland naar Ibiza te komen.

Je kunt vanaf verschillende luchthavens vertrekken, naast Schiphol gaan er ook vluchten vanaf kleinere vliegvelden zoals Rotterdam of Eindhoven. Dit kan soms aardig schelen in prijs! Ook vliegvelden als Airport Weeze of Düsseldorf zijn vaak goedkoper dan een vlucht van Amsterdam naar Ibiza.

Als je naar Ibiza vliegt vanaf Amsterdam Schiphol dan doe je daar ongeveer 3 uur en 50 minuten over. Deze tijd haal je alleen als je een rechtstreekse vlucht zonder tussenstop boekt. Kies je voor een tussenstop dan kan de reisduur flink oplopen. Met één tussenstop doe je er al minimaal 5 uur over en met twee tussenstops minimaal 6,5 uur.

Welke maatschappijen vliegen vanaf Amsterdam naar Ibiza? Dat zijn er nogal wat, je kunt namelijk met de volgende maatschappijen naar Ibiza vliegen: Air Europa, Air France, Air Malta, Airberlin, Alitalia, British Airways, China Airlines, Iberia, KLM, Lufthansa, Swiss en Vueling.

Ibiza vliegtickets

Wij raden je aan om de verschillende vliegtickets met elkaar te vergelijken. Door de verschillende vluchten naar Ibiza te vergelijken kun je de goedkoopste prijs achterhalen. Op die manier betaal je nooit teveel voor je vakantievlucht. Vergelijk vliegtickets naar Ibiza bijvoorbeeld bij Vliegtickets.nl

Als je gaat vergelijken op prijs kies dan voor een flexibele datum. Als je op slechts één bepaalde dag wilt vliegen dan kan de prijs behoorlijk hoger uitvallen. Over het algemeen ben je op een zondag bijvoorbeeld minder kwijt dan op een vrijdag.

Vliegtijden

Kijk altijd even naar de vertrektijden van je vlucht, sommige vluchten vertrekken namelijk vroeg in de ochtend. Het kan natuurlijk zijn dat je dat niet erg vindt, maar sommige mensen willen niet vroeg in de ochtend vliegen. Het is wel zo dat vroege vluchten over het algemeen goedkoper zijn dan vluchten die overdag plaatsvinden. Dit komt omdat ochtendvluchten minder populair zijn, de prijs zakt daardoor. Als je geld wilt besparen, boek dan een hele vroege of late vlucht. Je kunt er meestal enkele tientallen euro’s mee besparen.