Waarom een vakantie op Ibiza?

Een vakantie op Ibiza wordt door de meeste mensen “onvergetelijk” omschreven. Het is de perfecte bestemming voor een zonvakantie. In Nederland hebben we vaak te maken met slecht weer, een vakantie naar Ibiza kan dan een hele goede oplossing zijn als je het slechte weer zat bent.

Er zijn op Ibiza verschillende steden te vinden. Misschien twijfel je nog tussen een aantal steden. In dit artikel willen wij de top attracties van een aantal steden met je bekijken.

Ibiza-Stad

Als je in Ibiza-stad bent heb je enorm veel mogelijkheden. Je kunt uitgaan, eten, drinken of bijzondere plekken bezoeken. De stad bestaat uit een groot aantal wijken, waaronder de visserswijk. In deze wijk wonen nog steeds veel arme mensen. Als je een bezoek brengt aan Sa Penya dan is alles gericht op uitgaan en feesten.

Als je een echt feestbeest bent weer je nu waar je moet zijn. Overigens kun je in de wijk La Marina ook uitgaan. In de zomer worden hier enorm ruimte openingstijden gehanteerd, winkels zijn vaak tot 00.00 geopend.

Sant Antoni de Portmany

Na Ibiza-stad is Sant Antoni de Portmany de grootste plaats. In de stad kun je een prachtige kerk uit de 14e eeuw bezoeken. Naast deze kerk kun je ook het Ei van Columbus bezichtigen.

Uiteraard zijn er naast de bezienswaardigheden enorm veel restaurants, bars, cafés en hotels.

Playa d’En Bossa

Als je van strand en zwemmen houdt moet je in Playa d’En Bossa zijn. In deze plaats van je namelijk een kilometers lang strand, het is het langste strand van hel Ibiza. Naast het prachtige strand kun je overnachten in één van de vele hotels.

Aan restaurants, cafés en bars ontbreekt het ook niet in Playa d’En Bossa, je vindt er tientallen. Heb je het strand gezien, bezoek dan Aquamar. Aquamar is een prachtig waterpretpark. Naast de verschillende baden in dit park zijn er ook diverse glijbanen en waterattracties. In dit waterpretpark kun je zonder problemen een hele dag doorbrengen.

Santa Eulalia del Río

Wil je genieten van oude geboden, bezoek dan Santa Eulalia del Río. In deze stad kun je kennis maken met het prachtige oude centrum. In de loop der jaren zijn er ook in deze stad veel hotels, restaurants en bars bijgekomen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je geen drankje kunt drinken. Bezoek ook Puig de Missa, een kerk van zo’n 500 jaar oud. Zodra het donker is kun je nog meer genieten van de kerk, deze is dan namelijk prachtig verlicht.

Figueretas

Trekpleister van de stad Figueretas is de promenade die je langs de kust kunt terugvinden. Tegen het einde van de dag komt alles hier tot leven. De vele bars en restaurants openen hun deuren en ook kun je verschillende kunstenaars terugvinden.

Deze kunstenaars staan te popelen om een prachtige tekening van je te maken. Als je Figueretas bezoekt, doe dit dan ’s avonds. Loop over de promenade en geniet van de mensen, de omgeving en van de cultuur.