Vakantie Ibiza met kinderen

Je zult niet meteen aan Ibiza als vakantiebestemming denken als je met jonge kinderen op vakantie gaat. Maar Ibiza is juist heel kindvriendelijk! Ook is het niet zo’n heel groot eiland wat het een relaxte familie vakantie maakt.

Het eiland heeft vier toeristische gebieden en vele kindvriendelijke hotels met alle leuke bezienswaardigheden dichtbij. Verder is het door het mediterrane klimaat altijd lekker warm, en niet te heet.

Voor een vakantie vol actie is de regio rond Ibiza-stad of bij de Santa Eulara des Riu in het oosten perfect. Ook is Ibiza-stad geschikt om te relaxen aan het strand, cultuur te snuiven in de oude binnenstad of om één van de bekende hippiemarkten te bezoeken.

Natuurlijk kun je ook een wilde waterrit op een banaan maken, kleurrijke vissen spotten door de bodem van een glazen boot of helemaal los gaan in Aquapark Aguamar. Ideaal voor een familievakantie. Wil je liever een rustigere plek, dan is Sant Antoni de Portmany in het westen en Portinatx in het noorden de perfecte plek.

Ibiza vakantie met de auto

Ben je van plan om naar Ibiza te gaan met de auto? Dat is gelukkig prima mogelijk. Wij willen je graag vertellen hoe je reis er naar Ibiza uit komt te zien als kiest voor de auto.

Als je vertrekt vanuit Nederland dan kom je tijdens de reis door meerdere landen. Het eerste land waar je doorheen rijdt is België. Je komt langs Antwerpen, Gent en Kortrijk. Na enkele uren rijden ga je de Franse grens over bij Lille. Vervolgens rij je door Frankrijk heen en kom je langs Parijs, Clermont-ferrand en Perpignan. Je reis gaat vervolgens verder door Spanje. Je komt hier langs Barcelona en uiteindelijk kom je aan in Valencia.

Als je eenmaal in Valencia bent aangekomen kun je niet meer verder rijden naar Ibiza. Je zult namelijk gebruik moeten maken van de veerboot. De veerboot legt zo’n kleine 200 kilometer af en doet dat binnen 5 uur. Uiteindelijk kom je na een lange reis aan op Ibiza!

Voordeel van reizen met de auto

De rit naar Ibiza is natuurlijk behoorlijk lang, maar reizen met de auto kent wel een groot voordeel. Als je eenmaal bent aangekomen op Ibiza kun je namelijk zelf bepalen waar je heen rijdt en op welke tijdstippen je dat doet. Je bent met je eigen auto dus een stuk vrijer tijdens je vakantie!

Ibiza is niet heel groot, maar wel te groot om alles te voet te bezichtigen. Wil je vanuit het noorden naar het zuiden dan is de afstand zo’n 50 kilometer. Een auto is dan enorm handig natuurlijk. Je hebt net al even kunnen lezen hoe je het beste een auto kunt huren, doe dit eenvoudig online als je nog thuis bent.

Als je eenmaal op Ibiza aangekomen bent kun je elke dag een plaats bezichtigen. Naast Ibiza-stad zijn er nogal een aantal andere interesse plaatsen op het eiland te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Port Sant Miquel de Balansat, Santa Eulalia del Río, Portinatx, Figueretas, Sant Antoni de Portmany en Playa d’En Bossa.

Elke plaats heeft een aantal leuke en bijzondere bezienswaardigheden. Natuurlijk kun je ook overal terecht voor een lekkere cocktail of een Hollands bakje koffie. Wij wensen je een hele leuke autovakantie toe op Ibiza!

Auto huren op Ibiza

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om met het vliegtuig naar Ibiza te reizen. Een rechtstreekse vlucht brengt je in een kleine 4 uur naar Ibiza. Eenmaal aangekomen kun je kiezen voor een huurauto. Ga je een auto huren op Ibiza dan kun je dit vooraf doen (via internet), maar ook ter plaatse.

Een goede optie is een huurauto van CarDelMar. De huurauto’s van CarDelMar tot wel 30% goedkoper dan die van de gevestigde partijen. Dit ligt onder andere aan het feit dat de All-inclusive prijzen van CarDelMar écht all-inclusive zijn, dus zonder toeslagen voor de restitutie van het eigen risico in geval van schade, zonder reserveringskosten en zonder creditcardkosten. Daarnaast biedt CarDelMar een ongekende goede en snelle service!