Shoppen is een feest op Ibiza

Op Ibiza zijn zoveel winkeltjes te vinden dat shoppen oprecht een feest wordt. Doordat er zoveel verschillende mensen uit verschillende culturen neergestreken zijn op Ibiza, vind je hier ook de meest uiteenlopende winkeltjes met de meest uiteenlopende soorten kleding en accessoires van over de hele wereld. Zo weet je in ieder geval zeker dat je voor een avond stappen altijd een originele outfit kunt scoren. Met andere woorden: Shoppen is een feest op Ibiza !

De Hippiemarkten

Ibiza staat natuurlijk bekend om de hippie markten die overal op het eiland zijn. De grootste is de Las Dalias hippiemarkt die tussen 1 mei en 31 oktober iedere zaterdag gehouden wordt van tien uur in de ochtend tot acht uur in de avond. De markt is drukbezocht met gemiddeld iedere zaterdag meer dan 20.000 bezoekers.

Je kunt er echt de meest vreemd dingen kopen, veelal felgekleurd. Handgeschilderde tassen, shawls, hangmatten, handdoeken, etc.  Rondom de markt kun je genieten van de plaatselijke tapas specialiteiten in een van de talrijke restaurantjes. Veelal wordt je ook nog getrakteerd op live muziek onder het eten. Op het gehele eiland zijn nog veel meer kleinere hippiemarkten die je kunt bezoeken met ieder hun eigen specialiteiten en leuke dingen.

De winkels van Ibiza

De winkels op Ibiza vind je verspreid over het gehele eiland. Zowel in de kleine dorpjes als in de grotere steden als Eivissa of San Antonio, waar je de winkels weer meer vindt rondom de haven. Hier zijn voornamelijk schoenen en kledingwinkels te vinden.

Als je gaat shoppen op Ibiza moet je wel rekening houden met een typisch Spaans gebruik; Tussen 14:00 en 17:00 zijn de meeste winkels gesloten vanwege siësta, oftewel middagrust.

In de toeristenplaatsen zijn de meeste winkels in het seizoen 7 dagen per week geopend tot laat in de avond. In de kleinere, minder toeristische dorpjes heb je kans dat de openingstijden wat minder goed te voorspellen zijn.