Markten op Ibiza

Je kunt op Ibiza verschillende markten vinden. Het is erg leuk om deze markten te bezoeken en om te zien hoe het er aan toe gaat. Er worden meerdere wekelijkse markten gehouden op het eiland. Op deze markten kun je onder andere groente, fruit, vlees, vis en andere lokale producten kopen. Deze markten zijn min of meer vergelijkbaar met de wekelijkse markten die we in Nederlandse plaatsen terug kunnen vinden.

De “Hippiemarkt”

Naast de wekelijkse markten kun je ook zogenaamde “Hippiemarkten” bezoeken. Deze markten staan niet in het teken van eten en drinken maar zijn meer gericht op kunstobjecten, handgemaakte kleding en sieraden. Zoals gezegd zijn er verschillende Hippiemarkten op Ibiza te vinden, laten we eens kijken naar de locaties van deze markten.

De Hippiemarkt in Carretera Playa d’en Bossa vindt elke vrijdag plaats van 11:00 – 20:00 uur. Ook in Es Canar kun je deze markt vinden, daar vindt de markt elke woensdag plaats van 10:00 – 18:00 uur. Een derde locatie is in Portinatx, daar kun je elke zondag terecht op de markt, vanaf 18.00 uur. Een locatie waar de markt elke dag geopend is (van 09.00 – 14.00 uur) is Sant Francesc, Formentera. Ook in Es Pujols, Formentera, Sa Marina en Santa Eulalia Ramblas, kun je dagelijks op de markt terecht.

Winkelen

Naast de markten kun je natuurlijk ook honderden winkels op Ibiza vinden. Er zijn enorm veel grote winkelketens op het eiland te vinden. Naast de grote namen kun je ook kleine boetiekjes bezoeken. Als je gaat winkelen op Ibiza dan zijn de openingstijden niet geheel gelijk aan die van Nederland. Tussen 14.00 – 16.00 uur zijn de meeste winkels gesloten namelijk, vanwege de siësta. Na 16.00 uur gaan de winkels gewoon weer open en kun je weer shoppen.