De beste stranden van Ibiza

Strand Vakantie Ibiza – De beste stranden van  Ibiza

Als je kiest voor een strandvakantie ben je op Ibiza aan het juiste adres. Er zijn veel verschillende stranden. Zo vind je de drukke stranden in de buurt van Ibiza stad. Als je van meer natuur en minder toeristisch houdt kun je beter naar het zuiden van het eiland gaan. Hier vind je nog echt verlaten baaitjes. Soms zijn deze moeilijk te bereiken maar vaak wel de moeite waard.

Omdat Ibiza niet een heel groot eiland is ben je eigenlijk altijd dicht bij het strand. In totaal telt Ibiza meer dan 60 verschillende stranden. Je rijdt in dertig minuten van de ene kant van het eiland naar de ander kant dus als je een keer een rustiger strand op wilt zoeken ben je nooit lang onderweg.

Je kunt op Ibiza kiezen uit normale stranden of stranden speciaal voor nudisten. Ook kun je een keuze maken of je liever op een zandstrand ligt of op kiezels. Bijna ieder strand op Ibiza heeft zij eigen strandtent zodat ook de inwendige mens niets te kort hoeft te komen. Veel vakantiegangers op Ibiza komen natuurlijk voor het beroemde uitgaansleven en liggen overdag uit te rusten op het strand. Lekker een beetje zwemmen, in de zon liggen of bijslapen van de zware  nachtelijke activiteiten. Voor de meer sportievere vakantieganger is er op veel stranden ook de mogelijkheid om te gaan snorkelen, duiken of parasailen.

Op welke stranden moet je zijn?

De drukste stranden zijn te vinden bij Ibiza Stad en San Antoni. Dit is een absolute verzamelplaats van feestgangers van over de hele wereld. Iedereen is hier vrolijk en er is altijd wel ergens een feestje op het strand. De vele strandtenten en clubs zorgen de gehele dag door voor de wel bekende Ibiza sound.

De rustiger stranden vind je in het zuiden van het eiland. Dit is een stuk minder toeristisch en heeft meer kleine en rustige baaien waar ook veel nudisten te vinden zijn. Overigens is het nergens op de stranden verplicht op zwemkleding te dragen.

Cala de San Vicente

Cala de San Vicente is een bescheiden badplaats en heeft een 380 meter lang zandstrand gelegen aan een heldere zee. Als je van rust houdt dan is dit een perfecte plaats. Cala de San Vicente heeft een autovrije wandelpromenade langs het strand met wat horecagelegenheden, hotels en winkels.

Playa d’en Bossa

Playa d’en Bossa is erg populair vanwege zijn lange strand, wandelpromenade, vele horecagelegenheden en de ondiepe kustlijn. Dit is met uitstek geschikt voor feestgangers maar ook voor zonliefhebbers. Ook biedt de plaats verschillende watersporten zoals waterfietsen, kitesurfen of waterskiën.

Playa d’en Bossa ligt op een kleine vier kilometer van Ibiza stad en dichtbij het vliegveld. Playa d’en Bossa biedt voor ieder wat wils en heeft daarom een vrij gemengd publiek. Vanwege de vele clubs zie je in deze plaats veel tieners, twintigers en dertigers. Gezinnen met kinderen in mindere mate, terwijl de plaats zeer geschikt is voor een vakantie op Ibiza met kinderen.

Het enige waar rekening mee gehouden moet worden is de levendigheid van Playa d’en Bossa. Twee opvallende gebouwen zijn Hard Rock Café Hotel en Ushuaïa Beach Hotel. Deze hotels bieden grote feesten en vormen het hart binnen het uitgaansleven in Playa d’en Bossa.

Es Cavallet

Es Cavallet is een populair strand en vooral geliefd bij naturisten. De gunstige en toegankelijke ligging spelen ook een rol omdat het tussen Playa d’en Bossa en Las Salinas ligt waar ook het natuurreservaat Ses Salinas te vinden is. Rondom de plaatselijke strandtenten tref je geen naturisten, maar een gemixt publiek. Wanneer je deze locatie verlaat merk je al snel dat de kuststrook meer gevuld raakt met personen die graag naturel zonnen.

Santa Eulària des Riu

In het zuidoosten van Ibiza ligt Santa Eulària des Riu, ongeveer 20 kilometer rijden vanaf de luchthaven. De stad stad bekend om zijn mooie stranden vele villa’s en de hippie markten in de directe omgeving. Ook heeft de stad een gezellig centrum.

Vooral rondom Rambla ‘Passeig de S’Alamera’ en de jachthaven ‘Port Esportiu de Santa Eulària’. Ernaast ligt de zestiende eeuwse kerk ‘Esglesia de Puig de Missa’ en het etnografisch museum ‘Museo Etnològic de les Illes Pituses’ waar je alles te weten kunt komen over de cultuur en tradities van de Pitiusen eilanden.