Ontdek de verborgen parels van Ibiza: de minder bekende musea

Wanneer je aan Ibiza denkt, denk je waarschijnlijk aan zon, zee en feesten. Maar wist je dat het eiland ook een schat aan culturele parels herbergt? Naast de bekende bezienswaardigheden zoals de stranden en feestclubs, zijn er ook minder bekende musea die zeker een bezoek waard zijn. Ontdek de verborgen parels van Ibiza door een bezoek te brengen aan deze minder bekende musea.

Museo Puget

Het Museo Puget bevindt zich in de oude stad van Ibiza en is gewijd aan de familie Puget, een van de meest invloedrijke families op het eiland. Het museum herbergt een collectie van schilderijen, sculpturen en muziekinstrumenten die de familie door de jaren heen heeft verzameld. Naast de kunstwerken is ook het gebouw zelf een bezienswaardigheid, met zijn prachtige architectuur en uitzicht over de stad.

Praktische informatie:

  • Adres: Carrer Major, 11, 07800 Eivissa, Illes Balears, Spanje
  • Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur
  • Toegangsprijs: €4

Museo de Arte Contemporáneo de Ibiza (MACE)

Het Museo de Arte Contemporáneo de Ibiza, afgekort MACE, is het museum voor moderne en hedendaagse kunst op het eiland. Het museum heeft een uitgebreide collectie van schilderijen, beeldhouwwerken en installaties van zowel lokale als internationale kunstenaars. Naast de vaste collectie worden er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd, waardoor er altijd iets nieuws te ontdekken valt.

Praktische informatie:

  • Adres: Ronda Narcis Puget Viñas, 07800 Eivissa, Illes Balears, Spanje
  • Openingstijden: Dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur en van 18:00 tot 21:00 uur
  • Toegangsprijs: Gratis

Museo Etnográfico de Ibiza

Het Museo Etnográfico de Ibiza neemt je mee op een reis door de geschiedenis en cultuur van het eiland. Het museum is gevestigd in een gerestaureerde oude boerderij en toont een uitgebreide collectie van traditionele ambachten, klederdracht, gereedschappen en gebruiksvoorwerpen die een goed beeld geven van het leven op Ibiza door de eeuwen heen. Een bezoek aan dit museum is een must voor wie geïnteresseerd is in de lokale cultuur en geschiedenis.

Praktische informatie:

  • Adres: Carrer Major, 14, 07849 Santa Eulària des Riu, Illes Balears, Spanje
  • Openingstijden: Dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur
  • Toegangsprijs: €3

Naast deze drie musea zijn er nog talloze andere culturele instellingen op Ibiza die een bezoek waard zijn. Van archeologische opgravingen tot kunstgalerijen en historische monumenten, er valt genoeg te ontdekken voor wie verder kijkt dan de stranden en feestjes. Dus als je het eiland bezoekt, vergeet dan zeker niet om ook de verborgen parels van Ibiza te ontdekken in de vorm van de minder bekende musea.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *