De beste boeken van het jaar

Elk jaar worden er talloze boeken gepubliceerd. Van romans tot non-fictie, er is voor elk wat wils. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste boeken van het jaar? Welke boeken hebben lezers en critici weten te bekoren? Hier is een lijst van enkele van de beste boeken van het afgelopen jaar.

Romans

Op het gebied van fictie zijn er een aantal boeken die er dit jaar uitsprongen. Zo was “De Avond is Ongemak” van Marieke Lucas Rijneveld een grote hit. Dit aangrijpende verhaal over een jong meisje dat worstelt met verlies en eenzaamheid wist vele lezers te raken. Ook “De ondraaglijke lichtheid van het bestaan” van Milan Kundera kreeg veel lof.

Non-fictie

Voor de liefhebbers van non-fictie was “Sapiens: Een kleine geschiedenis van de mensheid” van Yuval Noah Harari een absolute aanrader. Dit boek werpt een vernieuwend licht op de geschiedenis van de mensheid en laat je op een andere manier naar de wereld kijken. Ook “De meeste mensen deugen” van Rutger Bregman was een bestseller. In dit boek betoogt Bregman dat de meeste mensen in essentie goed zijn.

Kinderboeken

Voor de jonge lezers waren er ook weer vele prachtige boeken verschenen. Zo werd “De Gorgels en het geheim van de gletsjer” van Jochem Myjer zeer goed ontvangen. Ook “Tijgerlezen: Voordat wij verdwijnen” van Lisa Boersen was een favoriet bij veel kinderen.

Thrillers

Liefhebbers van thrillers konden dit jaar ook hun hart ophalen. “Rookgordijn” van Jørn Lier Horst was een echte pageturner die je op het puntje van je stoel liet zitten. Ook “De Stalker in de nacht” van Robert Bryndza werd geprezen om zijn spannende plot en meeslepende schrijfstijl.

Poëzie

Ook op het gebied van poëzie waren er enkele bijzondere boeken verschenen. “Heel Nederland” van Nico Dijkshoorn en “Gods wegen” van Oek de Jong waren enkele van de hoogtepunten.

Conclusie

Er zijn weer vele prachtige boeken verschenen het afgelopen jaar. Of je nu van romans, non-fictie, kinderboeken, thrillers of poëzie houdt, er was voor elk wat wils. Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan voor je volgende leesavontuur!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *